Munkadinamika projektünk egy átfogó kutatásra épül, ami vizsgálja, hogy a vírushelyzet következtében milyen pszichológiai hatások érték a munkavállalókat. A kutatás nem a világjárvány hatásaira koncentrál, hanem általánosságban térképezi fel a különleges helyzetekre adott válaszokat, illetve az ilyen helyzetek által generált mentális, szervezeti és munkahelyi dinamikákat befolyásoló változásokat.

Mivel foglalkozik a Munkadinamika projekt?

A Lounge Group Munkadinamika című projektje egy hosszú távú kutatásra épül, amely azt vizsgálja, hogy a vírushelyzet következtében milyen pszichológiai hatások érték a magyar munkavállalókat. Fontos, hogy a kutatás nem a világjárvány hatásaira koncentrál, hanem általánosságban térképezi fel a különleges helyzetekre adott válaszokat, illetve az ilyen helyzetek által generált mentális, szervezeti, illetve munkahelyi dinamikákat befolyásoló változásokat. Az általános tapasztalatok bemutatásán túl, a projekt célja olyan javaslatok megfogalmazása a gazdaság motorjaként számon tartott kis- és középvállalatok vezetői számára, amelyek hasznosak lehetnek a munkavállalói jólét növelésében a járvány utáni időszakban is.

Komplex kutatási projektünk több tudomány- és szakterületet érintő megközelítésben járja körül a problémát, aminek első mérföldköve, hogy a kontroll témakörében szakmai párbeszédet nyitunk az érintettekkel. Kontroll fogalma alatt annak a képességét értjük, hogy úgy alakíthatjuk dolgainkat, ahogyan szeretnénk, azaz a kezünkben van a helyzet irányítása.

A világjárvány okozta válsághelyzet rávilágított arra, hogy mennyire fontos egy cégnél a munkatársak mentális stabilitása. Az a tudás, és jól megszokott hozzáállás, amely egyébként működteti a munkahelyeket, ebben a szituációban kevésnek bizonyul, hiszen ez a pandémiás helyzet korábban nem tapasztalt kihívások elé állítja mind a munkavállalókat, mind a szervezeteket. Ez a kiindulási pontunk

Mi a Munkadinamika projekt célja?

A Munkadinamika kutatás célja, hogy segítséget, kapaszkodókat adjon a kis- és középvállalkozások vezetői számára abban, hogy hogyan érdemes kezelni az ilyen jellegű nehézségeket egy megváltozott környezetben és helyzetben, illetve hogyan segíthetnek általában a mentális terhelés határait éppen megtapasztaló munkavállalók számára.

A világjárvány egy kísérleti, inkubációs helyzetet eredményezett, amely egyszerre teszi lehetővé olyan tényezők hatásainak vizsgálatát, amelyek máskor ritkán tapasztalhatóak együtt. Ilyen lehet például a szervezeti struktúra-átalakítás, megváltozott munkakörülmények, munkavégzés helyének megváltozása, szakmai vezetésben történő változások, magánéleti gondok.

Ezt a lehetőséget használjuk fel arra, hogy azt vizsgáljuk, hogy a válsághelyzet adta hatásokból mit tanulhatunk, melyek azok a humán erőforrásbeli mozgatók, hajtóerők, amelyekre érdemes gondolni bármely válsághelyzetben.

Milyen irányba visznek minket az első tapasztalatok?

A kutatásunkban megfogalmazott problémák az első tapasztalatok és következtetések alapján a kontroll jellegének, intenzitásának megváltozásából erednek. A kontroll kérdésében paradigmaváltást hozott a világjárvány: a klasszikus fordista munka és kontroll modellek meginogtak a pandémia által okozott helyzet hatására. A sokat tárgyalt és kommunikált változások, mint a munkavállalók kiégése, a komfortzónák fokozottabb keresése, és az egyéb HR területeken gyakran tapasztalt reakciók valójában tünetek és nem a probléma gyökereit tárják fel.

A probléma gyökereit a kontroll jellegének, formáinak, intenzitásának megváltozásában kell keresnünk.

Ahogy a tanár számára csökkent a kontroll lehetősége a diákjai felett a személyes jelenlét hiányában, úgy nőtt meg a szülő szerepe és kontrollja ezzel egyidejűleg. Ez a változás ment végbe a munkahelyeken is: a munkaadó bizonyos fokig elvesztette a kontrollt a munkavállalói felett, de ezzel egyidejűleg a munkavállaló megnövekedett kontrollt tapasztalt az otthonában az online munka új körülményeinek következtében. Számos ilyen és ehhez hasonló változás történt a munka világában. Ezek megértése és rendszerbe foglalása a kutatásunk célja.

Melyek a projekt következő állomásai, és miért érdemes követni?

2021 őszén nagymintás vizsgálatot is végzünk, ami a teljes gazdaságilag aktív lakosságot megszólítja. Arra buzdítjuk, hogy vegyen Ön is részt a kutatásunkban, melynek célja, hogy felderítsük, mit okozott a világjárvány a társadalmi, üzleti és gazdasági folyamatokban! Tanuljunk a közelmúlt tapasztalataiból és hibás döntéseiből, és a jövőben céltudatosan alkalmazzuk a pandémia alatt megtapasztalt sikeres, üzletmenetet érintő eszközöket!

Kövessen minket továbbra is, és kapcsolódjon be a Lounge Group Munkadinamika projektjébe, ahol amellett, hogy megoszthatja tapasztalatait, értékes nyereményben is részesülhet.

Írjon nekünk, ha kérdése van, vagy többet szeretne tudni: munkadinamika@loungegroup.hu

Ügyfeleink